Mostovna predstavlja

Rodoljubac, Pizda Materna, Ingoa

Rodoljubac, Pizda Materna, Ingoa

Netradicionalni predbožični direndaj

Rodoljubac

Kostumizirani show, ki so ga gojili v zgodnjem obdobju, je z leti ovenel in odpadel, glasba se je skristalizirala v brezkompromisni, trdi rock'n'roll z vplivi punka, rocka in metala. Njihovi nastopi so vedno razgibani, nepredvidljivi, polni spontanega humorja, predvsem pa energični.

 

Pizda Materna

Pizda Materna je bend ki ga večina dobro pozna. Nastali so v "taplavi hiški" v Ajdovščini, ko se je Richard prpelju s svojim golfom dvojko in so tam imeli prvo vajo + miličniki so ga ustavili in mu dali kazen (odtod ime)... kmalu za tem se je ekipi Richardu, Andražu, Sašotu in Budi tretje generacije pridružila še Lea...s stoletji se je postava menjala (večina ex članov danes živi umirjeno družinsko življenje z gmoto otrok in ostalih problemov ...).
Pričakujte nepričakovano!

 

Methedrine

Methedrine prihajajo iz sosednjega Vidma, sami člani niso novinci na glasbeni sceni saj pred tem preigravali v legendarnih italjanskih bendih (Upset Noise, Eu's Arse, Daltonic Out Cry)
Glasbeno se soočamo s hardcore punkom, na katerega so močno vplivali Motorhead, speed metal, solaže ... . Kot sami pravijo "Death Punk"

 

Ingoa

Glasba je delo treh znanih obrazov domačega glasbenega podzemlja. Stilsko je težko opredeljiva, čeprav so širina in izkušnje pridobljene v zasedbah kjer so (bili) aktivni precej zaznavne, pa vendar gre za mešanico treh glasbenikov iz različnih podžanrov alternative.
Preizkušene metode igranja rock, metal, punk, reggae, dub,... so obogatili z zvočno-tehničnimi dodatki, efekti, procesorji, ter dodatnimi instrumenti. Vokalni spekter prevzemajo sampli in/ali govori, ki tudi precej nazorno orišejo tematiko posamezne skladbe.
Tematike skladb izhajajo iz trenutnih družbeno-političnih dogajanj kot so migrantska kriza, globalno segrevanje, s tem povezan vpliv prehrambene industrije, čustvena inteligenca, družbene nepravičnosti, rasna, spolna, starostna diskriminacija..., ipd. Za še bolj nazoren prikaz tematik pa na nastopih uporabljajo video projekcije, ki vizualizirajo posamezno temo skladbe in so avtorsko delo Petra Okorna.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com