Mostovna, 13.brat webzine in Moonlee records

Ropotarnica 13.brata: Iamdisease, Goragorja

Ropotarnica 13.brata: Iamdisease, Goragorja

Hrupna fešta za predbožične dni!

 Lokalne potrebe bo nebrzdanih, hrupnih in pronicljivih kitarskih muzikah bomo v adventnem času zadovoljili s paketom dveh intrigantnih zasedb iz naših koncev. 

Kulturno umetniški klub 13. BRAT v letošnjem letu vodi nov koncertni cikel Ropotarnica 13. Brata, v okviru katerega v sodelovanju z Moonlee Records v Novi Gorici organizira koncerte žanrsko raznovrstnih domačih in tujih glasbenih skupin.

Iamdisease obljubljajo zvočni šus aktivističnega mrakobnega hardkora, ki mu na domači sceni ni para. Enigmatični Brici Goragorja bodo skušali upravičiti svoj renome arhitektov osupljivih zvočnih zidov v duhu legendarnih Isis

 IAMDISEASE (Nova Gorica/Ajdovščina)

Veterani domače hardkor scene, ki jih poznamo z zasedb, kot so Man in the Shadow, Low Punch, The Hoax Problem, Elodea, Kennyball Smith, Lintver, Sunshine Trip in A Murder Theory. Ta goriški hardcore monstrum premore toliko lirične lucidnosti in medžanrske navdahnjenosti, da mu pri nas ni para. Predvsem zavoljo dejstva, da za razliko od večine domače hardcore produkcije, ki se utemeljuje v kompozicijskih in tematskih klišejih ameriškega hardcora 90. let, Iamdisase te klišeje dekonstuirajo in tako dajejo hardcoru novo sporočilnost, nov smisel. Rusjanova pronicljiva in apokaliptična, a obenem humanistična in pozitivno nastrojena besedila namreč na trenutke v spomin prikličejo poetiko Srečka Kosovela. Sama dostava besedil skozi obliko človeškega glasu pa daje bendu neizbrisljiv pečat. Rusjanovo abstraktno petje namreč ne deluje na klasičnem principu posredovanja besedil publiki, temveč predstavlja neko dodatno zvočno stvarnost, ki v sozvočju s prodornimi basovskimi rifi in osupljivimi kitarskimi prijemi ustvarja zanje značilen apokaliptični hrup.

Doza nebrzdanega in hrupnega metaliziranega hardkora! 

https://iamdisease.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/iamdisease/

 

GORAGORJA (Goriška Brda)

Enigmatična triglava instrumentalna post metal postava Gora Gorja iz Goriških Brd je lani postregla s svojim prvim EP-jem z naslovom Ulkus. Tako lahko prisluhnemo petim dinamičnim štiklom, ki v slogu mojstrov a la ISIS valovijo med brutalno intenziteto in rahločutno ambientalo. Predbožična heavy weight kitarska poslastica za vse sladokusce! 

Mrakobni in epski post metal iz senc briških gričev!

https://goragorja.bandcamp.com/releases

 

Koncertni cikel Ropotarnica 13. Brata sofinancira Mestna občina Nova Gorica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com