Mostovna

Rotten Sound, Warfuck, Extreme Smoke 57

Rotten Sound, Warfuck, Extreme Smoke 57

Za piko na i pa bomo v decembru poskrbeli za pravo grind core poslastico. Na Mostovno prihajajo finski ROTTEN SOUND in francoski WARFUCK večer bodo otvorili domačini EXTREME SMOKE 57

Rotten Sound (Fin)

Apokalipsa je blizu, in ROTTEN SOUND so tukaj, da zagotovijo njen "soundtrack". Osmi studijski album "Apocalypse" najbolj zloveščega finskega grindcore stroja (izdan 31. marca 2023 pri založbi Season of Mist Records) je v celoti dostopen na povezavi: https://youtu.be/iY-E2-iTIbE.
Skupina se v glavnem osredotoča na ustanovna člana Mika Aalto (kitara) in Keijo Niinimaa (vokal), ki ju od leta 2006 dopolnjujeta bobnar Sami Latva in novinec Matti Raappana na bas kitari. Kljub zaustavitvi njihove neskončne serije izdaj in koncertov zaradi svetovne pandemije spomladi 2020, je to le še okrepilo njihov notranji ogenj.
Album "Apocalypse" nosi naslov, ki se odlično sklada z njegovo naravo - je divji, traja več kot dvajset minut in vsebuje osemnajst skladb enega najbolj divjih in intenzivnih glasbenih izrazov, kar so jih finci kdajkoli ponudili. Čeprav so bile skladbe in snemanje raztegnjeni čez daljše obdobje enega leta, ostaja "Apocalypse" tako spontan in neposreden kot še nikoli.
Grindcore je od nekdaj pozival k boju, in tukaj skupina ne meri v prazno, ampak je postavila še večje barikade preden se je povzpela na njihov vrh in vrgla zloben Molotov koktejl v obraz nestrpnosti, brezkompromisnemu kapitalizmu, podpornikom Trumpa, širilcem lažnih novic in komurkoli drugemu, ki si je prisegel, da bo vzpodbujal kaos zaradi kaosa samega.
Na naslovni skladbi novega albuma Keijo zakriči: "darkness surrounds us/there is no future/everyone will die/apocalypse will come".
Čas je, da izbereš svojo stran, čas je, da določiš, kaj boš TI naredil v zvezi s tem. ROTTEN SOUND le čaka z granato v roki, da se odločiš, na kateri strani si. Fight!

 

Warfuck (Fra)

Warfuck je power duo grindcore zasedba – rojena leta 2011 in izvira iz Lyona v Franciji z neizprosnimi, hitrimi blast beati, intenzivnimi hardcore breakdowni in čudnimi, disonantnimi rifi. Za ljubitelje false grinda in death metal grinda (vsekakor ne gore grinda) si predstavljajte mešanico bliskovite hitrosti, udarnih rifov in čvrstega bobnanja.

 

Extreme Smoke 57

Extreme Smoke 57 so znani kot prva grindcore skupina iz Slovenije. Skupina je nastala v začetku leta 1990 v Novi Gorici. Njihov vpliv vključuje skupine, kot so Napalm Death, Sore Throat, Fear of God, Seven Minutes of Nausea in Agathocles. Člani skupine so igrali v različnih grindcore/noisecore/crust/drone/hardcore skupinah kot so Patareni, Deeper Than World, Cadlag, PureH, Mozak, Panic Overdose, Absent Minded, Ear Slaughter, Diarrhoea, Strobodeath in Psihoza.
Extreme Smoke 57 so se razšli leta 1992, vendar so se ponovno združili leta 2008. Od ponovne združitve je skupina nastopila na nekaterih znanih evropskih glasbenih festivalih, kot so Metaldays, Obscene Extreme, EXIT in Punk Rock Holiday. Januarja 2016 je skupina sama izdala "Corruption deteriorates" (10-inch LP). Julija 2017 je bil njihov najnovejši studijski material izdan kot split 7-inch EP z belgijskimi grindcore veterani Agathocles. Marca 2018 je pri založbi Independent Woman iz Nove Zelandije izšel kompilacijski CD, ki vključuje studijske posnetke od leta 1991 do 2018. Kompilacija je opremljena z dodatnim mini CD-jem, ki vključuje njihov zadnji nastop pred razpadom leta 1992.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com