GALERIJA TIR PREDSTAVLJA

Alja Košar in Domen Dimovski: DVA SVETOVA, ENA KRAJINA II

Alja Košar in Domen Dimovski: DVA SVETOVA, ENA KRAJINA II

Alja Košar (1990, Ptuj) je magistrirala na Pedagoški fakulteti in je na to zaključila še študij Slikarstvo, smer Grafika na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. V njenih grafičnih listih vrste globokega tiska ter risbah prevladujejo abstraktni motivi, ki jih gradi s točkami in linijami. Zgoščanje, prekrivanje likovnih spremenljivk, kot so velikost, smer in gostota, tvorijo ploskovit likovni prostor, ki tematizira dinamične virtualne krajine.

Domen Dimovski (1995, Kranj) je magistriral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani na oddelku za Slikarstvo, smer Video in novi mediji. V svojih delih se izraža z gibljivimi in negibljivimi likovnimi podobami, s katerimi zasleduje vzdušje današnjega časa v sistemskem prehajanju.

Projekt Dva svetova, ena krajina je posvečen zemlji in zraku. Dimovski skozi kompozicijske in op-artistične rešitve gradi geometrijske in organske površine, Košarjeva pa zračne likovne elemente točk zgoščuje v virtualne pokrajine nočnega neba. Vsa pa so del ene krajine, ki izraža notranja občutenja in nezavedno dinamiko zunanjega sveta, ki oba obdaja.
 
____________________________________________________________
 
 
Vljudno vabljeni na otvoritev razstave
 
Alja Košar in Domen Dimovski: DVA SVETOVA, ENA KRAJINA II
petek, 27. januar 2023, ob 19.30.
 
Razstava bo na ogled do 23. februarja 2023.
 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com