Kud Krea predstavlja

Anatomija lutke (delavnica)

Anatomija lutke (delavnica)

"Prijave na delavnice so zaključene, ni več prostih mest."

Mestna občina Nova Gorica v letošnjem letu obeležuje Lutkovno leto v spomin na pionirja slovenskega lutkarstva, v Solkanu rojenega Milana Klemenčiča. V društvu KREA smo 140. obletnico Klemenčičevega rojstva v preteklem letu obeležili z istoimensko lutkovno delavnico v Galeriji TiR z naslovom ANATOMIJA LUTKE, kjer je 10 udeležencev izdelovalo MARIONETE NA ŽICI. Zaradi velikega zanimanja za lutkovno umetnost bomo novembra organizirali likovno-lutkovne delavnice na katerih se bodo udeleženci seznanili z izdelavo lutk najbolj priljubljenih lutkovnih tehnik. Pod mentorstvom Mojce Valič, diplomirane scenografinje in ljubiteljice lutkarske umetnosti, bodo udeleženci tako izdelali ploske lutke, ročne lutke, lutke na palici ter marionete na žici.

Izvedba delavnic je finančno omogočila Mestna občina Nova Gorica
- Delavnice so namenjene mladim od 15. leta dalje in odraslim. Udeležba je brezplačna ob predhodni prijavi.
- Prijave na celoten sklop delavnic ali posamezen izbrani program (in morebitna dodatna vprašanja) sprejemamo do ponedeljka, 7. 11. 2016 na elektronskem naslovu kud.krea@gmail.com oz. do zapolnitve mest in sicer do petka, 11. 11. 2016, za ročne lutke, do petka, 18. 11. 2016, za lutke na palici ter do petka, 25. 11. 2016, za marionete na žici.

Material za delavnice zagotovijo organizatorji. S seboj prinesite svinčnik oz. pisalo, škarje in nož za karton oz. papir ter rezervne nožke in primerna zaščitna oblačila.

1. delavnica: Ročne lutke

DATUM: 14., 15. IN 17. NOVEMBER 2016 // URA: 16.30 – 20.30
LOKACIJA: GALERIJA TIR - KC MOSTOVNA, CESTA IX. KORPUSA 99A,

Ročne lutke so zelo dinamične in živahne lutke. Poleg marionet tudi najbolj znana in razširjena lutkarska tehnika. Glavni sestavni del ročne lutke so glava in trup. Medtem ko je glava lahko zelo natančna in realistična upodobitev, je trup nakazan kot kostum, ki je kot rokavček nataknjen na animatorjevo roko. Njena glava je nataknjena na enega od prstov, največkrat na kazalec; naša dlan, prsti ter podlaket, pa so osnova za lutkino telo in roke. Animacija poteka od spodaj navzgor.

POTEK DELA:
PONEDELJEK, 14. 11. - GLAVNE ZNAČILNOSTI ROČNIH LUTK TER PRAKTIČNI DEL OD IDEJE DO LUTKE; SKICA, NAČRTOVANJE LUTKE IN PRIČETEK IZDELAVE
TOREK, 15. 11. - IZDELAVA LUTKE
ČETRTEK, 17. 11. - ZAKLJUČNA DELA IN ODRSKI POIZKUS

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com