Galerija Tir predstavlja

Otvoritev razstave: Ne. Za. Vedno., Rok Černic

Otvoritev razstave: Ne. Za. Vedno., Rok Černic

Koncept razstave z naslovom Ne. za. vedno., je stvar narave gledalčevega naravnanega uma; odvisno je od vsake posamezne osebe, kaj si želi dojeti.
Rok Černic ne želi, da se gledalec sprašuje: »Kaj je pa on razmišljal, kadar je to risal?«. Grafike so spontana nastajanja iz niča v konkretno celoto ali obratno. Doseči želi ravn o to, da je koncept dojemanje samega sebe, skozi poteze svoje roke na otipljivo podlago.
Od gledalca pa pričakuje, da pozabi na okolje, v katerem se je izpopolnjeval, v katerem so ga ukalupljali skozi čas in prostor. Umetnost ni enostranska, zato naj gledalec ne pričakuje od njega, da ga bo skozi likovna dela usmerjal govorno; ampak vizualno. Rok vidi to tako, druga oseba pa drugače. Na koncu je vse prav ravno tam, kjer na začetku ni nič narobe.

Rok Černic

Rok Černic je svojeglav, abstraktno misleč človek, V življenju se rad srečuje z različnimi oblikami umetnosti, kot so na primer risanje grafik na papir in druge oprijemljive podlage, kot tudi v programu Adobe Illustrator. Ukvarja se z izdelovanjem lesenih uporabnih izdelkov, z izumljanjem novih kamnitih instrumentov pa združuje dva svoja največja interesa - oblikovanje in glasbo.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com