Mostovna & Pieffe predstavljajo

Pentagram, Mother's Cake, Tytus

Pentagram, Mother's Cake, Tytus

Že v samem začetku nove sezone boste na vrsto prišli vsi ljubitelji Doom Metal glasbene zvrsti, saj nas bo obiskala kultna ameriška doom metal skupina Pentagram. Spremljali jih bodo psihedelični Mother's Cake, kateri vas bodo popeljali v višave vaše podzavesti, za ogrevanje pa bodo poskrbeli Heavy metalci iz sosednjega Trsta Tytus!

Pentagram

Pentagram je kultna ameriška doom metalska skupina iz Virginije. Čeprav so bili že v sedemdesetih letih izredno plodni, jih je vseskozi spremljala smola, zato v tistem času niso uspeli izdali albuma, s katerim bi se predstavili širši metalski javnosti. V post hipijevski Ameriki so Bobby Liebling in kompanija kot svinec težko Black Sabbath morbido zmešali z rock'n'rollom in hipijevsko filozofijo. Všečno mešanico so z izdajo prvenca uspeli kronati šele sredi osemdesetih, ko je doom metal začel doživljati silovito revolucijo. Do danes so izdali skupno sedem studijskih albumov, kljub velikemu povratku na sceno z albumom »Last Rites« (2011) po dolgih letih tavanja pa bodo Pentagram vedno ostali bolj kot ne obskurna skupina, dostopna zgolj ušesom pedantnejših poznavalcev heavy metala. Razlog tiči v karizmatični, a hkrati tudi sila konfliktni osebnosti prvega moža skupine Bobbyja Lieblinga, ki v življenju nikoli ni sprejemal kompromisov. A hkrati prav ta njegova prvina skupino dela unikatno.

 

Mother's Cake

Visoko oktanski Rock and Roll pomešan s psihadeličnimi prijemi, hudo ritem sekcijo in vokali, ki vas bodo popeljali v 70-ta leta Rock glasbe!

 

Tytus

Kot lokalni support bodo nastopili TYTUS iz sosednjega Trsta, ki preigravajo NWOBHM poznih 70-ih let in navdušujejo s svojo dovršenostjo in stilom. Po uspešno izdanem prvencu „White Lines“ se skupina pripravlja na izdajo novega albuma, ki bo nosil naslov „Rises“!

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com