Mostovna & MH Concerts predstavljajo

Moonspell, The Foreshadowing, Eleine, Phantasmagoria

Moonspell, The Foreshadowing, Eleine, Phantasmagoria

Skupina Moonspell ki je praktično sooblikovala žanr Gothic Metal glasbe, ter ga še dodatno nadgradila, oblikovala in razvila v unikatno mešanico ekstremnega metala, katera bo na vas zagotovo pustila trajni pečat!

Moonspell

Moonspell že več kot dvajset let ponosno držijo prapor portugalskega metala visoko v zrak. So eden izmed redkih bandov iz Iberskega polotoka, ki so sooblikovali metal žanr. Natančneje gothic metal, ob vsem tem pa so razvili in ohranili lasten, unikaten slog. Ta proces je iz Moonspell naredil leglo neprestanih glasbenih inovacij in prispeval k temu, da so se Moonspell iz gotskega metala devetdesetih začetek novega tisočletja prelevili v entiteto temačnejšega in še bolj ekstremnega zvoka. To spremembo zlahka opazite, če primerjate mojstrovino njihovega zgodnjega obdobja “Wolfheart” iz leta 1995 s ploščami kot sta “Memorial” iz 2006 in  izdajo “Alpha Noir / Omega White”, ki je izšla 2012.

 

The Foreshadowing

Gothic Doom Metal zasedba iz sosednje Italije že od leta 2005 navdušuje s svojo temačno a obenem zelo emocionalno in dinamično glasbo. Letos Aprila so pri založbi Cyclone Empire Records izdali nov album "SEVEN HEADS TEN HORNS", ki požel veliko pozitivnih kritik in katerega bodo tudi predstavljali na prihajajoči turneji.

 

Eleine

Švedi Eleine preigravajo Symphonic Metal kateremu piko na i daje odličen vokal isto imenske pevke (katera je v svojem prostem času tudi alternativni model). Svojo pot so začeli leta 2011, štiri leta kasneje so izdali isto imenski album, letos pa so začeli s pripravami na izdajo nove plošče.

 

Phantasmagoria

Phantasmagoria so izbrali glasbo za pot do kreiranja nečesa unikatnega v obdobju zatona post punka v Zagrebu. Inspiracija za ime je istoimenovani album skupine The Damned, prav tako pa opominja na očitno idejo univerzalne resnice. Označeni za temačen in kontraverzen bend so se večkrat pojavili in bili primerjani z največjimi bendi tega žanra - The Sisters Of Mercy, Killing Joke, The Fields Of The Nephilim in podobnimi. Vsekakor si je Phantasmagoria prislužila kulten status v hrvaški alternativni glasbeni sceni.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com