Mostovna

Grima, Ater Era, Agan

Grima, Ater Era, Agan

V sklopu evropske turneje "Frostbitten" se bodo sibirski melodični black metal posebneži Grima ustavili na novogoriški Mostovni. Družbo jim bodo delali mnogim poznani in cenjeni pisihadelični black metalci Ater Era in tolminski Agan.

Grima

Melodic Atmospheric Black Metal - Sibirija

Modernizirana vojna je uničujoča ne le za ljudi, temveč tudi za Zemljo. Prinaša smrt in propad vsega, kar naš kult ceni, ter pušča modrice in trajne brazgotine na zemeljskem telesu. Naš sveti tempelj je v ognju.Grima, naš vsemogočni bog, joče ob pogledu na vse to uničenje, ki so ga nad nas prinesla nesveta bitja. Toda nihče ne more slišati našega žalovanja, saj govorimo že davno pozabljen jezik. Zato z veseljem napovedujemo potovanje "Frostbitten" po celini.

 

Ater Era

Psychedelic Black Metal - Istra

Ater Era je projekt ki je nastal leta 2006. Gre za bend ki z mešanico težko-metalnega in psihadeličnega zvoka izraža nelagodje in upor. Ater Era so posneli in izdali tri albume, "In autumn's solitary decline" (2011), "Beneath inanimate grime" (2013), in "Clades" (2017). Ater Era imajo za sabo dve evropski turneji in številne nastope praktično v vseh klubih Sloveniji. Novejši material je žanrsko težje opredeljiv in se precej razlikuje od black metalskih korenin izraženih na prvih dveh albumih. Skladbe so daljše in bolj razgibane, v muziki je čutiti povečana prisotnost dooma in sludge-a, nadgradnja, v obliki pristne psihadelije pa le še poudarja njihovo "težo", s čimer Ater Era bolj kot kdajkoli prej izražajo odpor do zapsihirane družbene realnosti. Njihove nastope zaznamuje izredno masiven in glasen zvok ter dinamičnost na odru. Pred kratkim je "Clades" izšel tudi na dvojni vinilni plošči. Od 2020 so Ater Era nastopali redkeje zaradi pandemije, kasneje pa tudi zaradi sprememb v postavi. Dolgoletni bobar A. Stupar je zapustil skupino v letu 2021, pred kratkim pa ga je nadomestil bobnar skupine Grimoir, prav tako ex-Torka, Jure Gams.

 

Agan

Symphonic black Metal - Tolmin

V ozki dolini, ki je imenovana Baška grapa, se je rodila ideja o pripovedovanju zgodb, ki črpajo snov iz narave in človeške duše. Ta ideja je poimenovana z arhaično slovensko besedo Agan. Agan je simbioza udarnih bobnov, kitar, ki rjovijo ter kričijo iz globin in orkestracij, ki segajo do neba.  

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com