Mostovna predstavlja

Rodoljubac, Savage Semen

Rodoljubac, Savage Semen

Pripravite se na dozo surovega in družbeno angažiranega Punk'n'Roll-a Tminskih legend RODOLJUBAC ob podpori nič kaj manj divjih in izkušenih Savage Semen

Rodoljubac

Rodoljubac pa niti približno ne miruje, dvajseto obletnico delovanja proslavljajo na najboljši možen način – predstavljajo nov album, naslovljen preprosto in jedrnato »Rodoljubac«, ki je izšel te dni pri založbi Slušaj Najglasnije, legendarnega Zdenka Franjića. Če je njihov prvenec nosil vizionarski naslov Greatest Hits, se z novim albumom vračajo na sam začetek, in tako tudi v naslovu simbolično zaokrožijo prvih dvajset let delovanja. Album vsebuje trinajst pesmi (plus dve dodatni), posnetih »in one take« v MMC MinK v Tolminu, kasneje pa še dodelanih in zvočno obdelanih v studiu PLC Mateja Srebrniča, ki je tudi zaslužen za zvočno podobo izdelka. Rodoljubac se na novem albumu držijo svoje unikatne glasbene vizije, ki pa jo nenehno nadgrajujejo in razvijajo z novimi prijemi in idejami. Tokrat je tako slišati več hard core in metal prvin, na trenutke se celo približajo stoner rocku in doom metalu, vse skupaj pa zavijejo v za njih značilen in razpoznaven 100% rock'n'roll. Material za album je večinoma nastal v zadnjih treh letih. Izjema je skladba Glava/Sam, zanjo so posneli tudi videospot, ki je iz samega začetka kariere. Gre pravzaprav za dve skladbi, združeni v eno, ki sta po spletu okoliščin ostali neposneti vse do danes. Skladbo Glava so celo izvajali na prvem nastopu! Pred kratkim so ju obudili iz naftalina, saj se odlično prilegata k konceptu novega albuma, hkrati pa tudi glasbeno zaokrožata dvajsetletnico nastanka.

 

Savage Semen

Skupina je nastala na pogorišču zasedbe ZMP, ter preigrava brezkompromisni Punk'n'Roll z vplivi stoner Metal glasbe, vse skupaj pa podprejo z družbeno angažiranimi besedili. Skratka hitro in udarno!

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com